Toate-s la fel?

sursa : News.ro

Au mai rămas câteva zile până la alegeri. Dacă ești nehotărât sau ezitant, gândește-te că ai de ales între două tipuri de partide care îti cer votul. Între aceste 2 tipuri de partide există o linie de demarcație foarte clară.

Pe de-o parte a baricadei sunt partidele care de 2 ani și 6 luni lucrează asiduu la realizarea unui țel măreț și anume reinstaurarea unui regim dictatorial. Unul în care justiția e doar o anexă a partidului, nomenclatura care administrează țară este intangibiliă, toate instituțiile fundamentale pentru funcționarea normală a statului sunt colonizate cu oameni obedienți partidului și unul în care oricine critică puterea devine automat dușman de clasă finanțat ocult de interese străine.

Câteva simptome de mini-dictatură au fost 10 August, reținerea celor 11 protestatari pașnici de la Topoloveni, parolarea orașului Târgoviște și alte abuzuri de putere care seamană izbitor cu acțiuni de tip miliție&securitate.

De cealaltă parte a baricadei se regăsește alt tip de partide care nu și-au propus ca scop primordial reinstaurarea unui regim dictatorial de tip ceaușist. Fie ele partide liberale, socialiste, social-democrate, libertariene, conservatoare etc, ele au toate în comun faptul că sprijină rămânerea României ca stat democratic membru UE.

De fiecare dată când auzi la cineva ” fie ce-o fi, toate/toți sunt la fel” (re)amintește-i această diferență vizibilă de la o poștă. Consider că asta este cea mai eficientă soluție pentru a sprijini participarea la vot, demontarea acestui mit care îi ține pe mulți oameni departe de urne.

Libertatea, drepturile fiecăruia și democrația în sine au nevoie de susținerea ta, ele trebuie întreținute în permanență și cultivate în continuare pentru a rezista, iar votul&referendumul sunt ocaziile ideale pentru a afla din ce fel de oameni este compusă această țară. Ce fel de popor e România? Unul care vrea democrație sau unul care vrea din nou dictatura?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: