PSD continuă să joace un meci brutal împotriva poporului român

Uneori este bine să recurgem la istorie pentru a întelege bine ce se petrece astăzi sub ochii noștri.

Strămoșul psd-ului de astăzi, FSN-ul, partidul care a preluat cârma țării de la defunctul cuplu Ceaușescu, s-a spart ulterior în 2 partide după Mineriada din 1991 pentru a da oamenilor impresia de alternativă, o manevră inteligentă prin care nomenclatura și „băieții cu ochii albaștri” au reușit să acapareze tot spectrul politic și să asigure eșalonului doi din PCR și din Securitate accesul la butoanele puterii după Revoluție.

Așa cum a învățat de la strămoșul său, PSD folosește brațul înarmat al Jandarmeriei pentru a dispersa mulțimile pașnice care îi contesta guvernarea incompetentă. Diferența a fost că pe atunci se foloseau minerii și târnăcoapelele din dotare. Regimul e altul, tiranii sunt aceeași.

Așadar, din FSN au rămas drept continuatori ideologici două partide foarte mari și cu structuri organizatorice bine puse la punct care au ajuns în final la formele de PSD( brațul stâng) și PDL( brațul drept)

Soarta PDL-ului a fost una tragică.

După ce a reușit să ajungă la guvernare și să domine o vreme scena politică, partidul s-a prăbușit în cea mai nefericită manieră politică, aceea în care propriul electorat s-a întors împotriva lor și au contestat vehement în stradă politicile PDL. Ca să supraviețuiască, PDL-ul a fost nevoit să fuzioneze cu alt mare partid de dreapta, vechiul PNL, un alt partid cu multe probleme de integritate și cu niște lideri blațiști, formându-se astfel un nou partid, actualul PNL, la rândul său incapabil să ofere o alternativă coerentă fiind ancorat în aceleași năravuri ca frații lor de la putere.

Așa a plecat definitiv în istorie brațul drept al FSN-ului, într-un cor de huiduieli ale propriului electorat și cu niște lideri detestabili care au fost trași pe dreapta din politica mare de oprobriul public și de anchetele DNA-ului.

Ce se întâmplă cu brațul stâng al FSN-ului?

Se pregătește să aibă aceeași soartă ca PDL.

Își numără zilele până va avea același destin ca PDL-ul. Deja sondajele politice arată o prăbușire accelerată a acestui partid ce s-a vrut a fi noul partid stat, deconectat total de la noile realitățile sociale pe care PSD este incapil să le înteleagă. Bula în care s-au baricadat liderii psd se contractă cu fiecare acțiune în care enervează oamenii sătui de nesimțirea lor.

Cu fiecare zi petrecută la guvernare cu această garnitură de lideri corupți și incopetenți, PSD se erodează și mai puternic și mai rapid de la lună la lună. Poate chiar propriul electorat se trezește și conștientizează cum au fost din nou păcăliți mișelește cu promisiuni deșarte. Liviu Dragnea și camarila sa au luat pe persoană fizică PSD-ul și îl folosesc drept mașină personală. Aflat la bordul acestui bolid puternic, Dragnea fuge de justiție și de răspunderea în fața românilor, crezând că poate sfida indignarea oamenilor la infinit, atât timp cât încă mai are un nucleu dur de votanți.

De ce am apelat la formula din titlu” psd duce o lupta împotriva poporului român”?

Prin acțiunile sale iresponsabile, PSD afectează întreaga societate, chiar daca unele categorii sociale nu resimt asta în mod direct. Pentru împrumuturile pe dobânzi din ce în ce mai mari pe care le fac pentru a putea livra în continuare pensii și salarii crescute vor plăti multe generatii de acum înainte. Prin lipsa de proiecte de infrastructură lasă deliberat regiuni întregi captive sărăciei pentru a le putea exploata electoral. Pentru imaginea grotească pe care Viorica Dăncilă o lasă la orice întâlnire externă la care participă România suferă grave prejudicii de imagine.

Vestea proastă pentru PSD este că electoratul lor nu este regenerabil. Oricât s-ar da peste cap, baza lor electorală se împuținează. Orice sondaj respectabil cotează psd-ul undeva în jurul scorului de 30% în intențiile de vot, mult sub uriașul procent de 45% obținut la alegerile legislative din 2016.

Prin guvernarea dezastruoasă care a mobilizat fără precedent diaspora și societatea civilă românească, PSD ține neapărat să părăsească cât se poate de urât (pentru ei) scena politică românească.

Un nivel de indignare fără precedent se propagă prin toate structurile sociale, iar oricât încearcă PSD să păstreze aparențele, susținerea lor populară atârnă de câteva fire de ață.

În următorii 2 ani, au loc 4 runde de alegeri, asta dacă nu vor exista anticipate.

Europarlamentare în mai 2019

Prezidențiale în noiembrie 2019

Alegeri locale în iunie 2020

Alegeri parlamentare în decembrie 2020

În toate aceste ocazii, oamenii care vor să pună capac definitiv PSD-ului au șansa să se exprime democratic și să contribuie la o tranziție pașnică către o alternativă credibilă pe care tot cetățenii onești și bineintenționați au datoria s-o edifice până atunci pentru a nu le mai da oamenilor nehotărâți ocazia să spună că n-au avut pe cine să voteze.

Totodată, partidele din actuala opoziție trebuie să se clarifice doctrinar, să se lepede de propriile uscături și să prezinte programe de guvernare realiste și pragmatice pentru a pune cel puțin frână temporar mașinăriei care duce economia României către prăpastie.

Nu uitați, înfrângerea PSD-ului poate avea loc extrem de pașnic și civilizat la vot, acolo unde doare cel mai tare pentru orice partid politic. Frica lor imensă este că vine ziua decontului pentru fărădelegile la care s-au dedat și că la un moment dat vor pierde puterea. Ca orice partid cu accente totalitare, PSD crede că puterea este un dat pe care îl pot deține pentru totdeauna.

O dată cu plecarea psd în istorie, rămășițele FSN-ului vor ajunge și ele la un capăt de drum. Atunci poate fi momentul re-democratizării societății românești.

La cum se comporta puterea de astăzi făcând gafă după gafă, își sapă singuri groapa istoriei care îi va inghite curând, dar până atunci este nevoie de răbdare și de dârzenie din partea forțelor anti-psd.

Ține de noi să scutim PSD-ul de o existență inutilă și agonizantă, într-un mod pașnic și democratic, cu un simplu vot introdus în urnă în ziua alegerilor.

Nu uitați celebrul proverb românesc” pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești” !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: