Messi al portarilor și schimbările eșuate.

YXNoPTc1NTJmNjFiZjIxZWIwYmMxN2NjYzg4OTAzYjBlZmU2.thumb
foto : Digisport.ro

N-am să înteleg vreodată de ce o tânără speranță e mereu comparată cu Messi. Mi se pare o încărcătură inutilă și o presiune pusă aiurea pe cineva. Uneori comparația se extinde atât de mult încât depășește granițele fotbalului, iar Cristina Neagu ajunge să fie Messi al handbalului. Messi în tot și în toate. Tânărul portar al FCSB-ului Andrei Vlad nu a fost nici el scutit de botezul focului în care cineva l-a poreclit nici mai mult nici mai puțin decât ” Messi al portarilor”. Ce treabă are Messi cu portarii? Din ce știu, Messi încă joacă atacant și analogia asta mi se pare o tâmpenie atât de mare, încât s-a dezumflat de la sine după ce fanii fotbalului au văzut câteva erori ale portarului care au contat destul de mult în economia rezultatului final al meciurilor cu Cfr și Dinamo.

Am să expun sinteza meciului din perspectiva amicului meu Alex, stelist înfocat.” În această seară a avut loc un nou capitol al epopeei Dinamo-Fcsb. Atmosfera superbă făcută de galeria lui dinamo m-a impresionat, dar un început superb de meci cu o coregrafie pe măsură trebuia să fie umbrit de ratarea monumentală a super jucătorului Gabi Enache, zis și petarda, un jucător care nu mai are nevoie de introducere( tocmai a iesit Gigi Becali pe tv și a zis că nu o să-l mai vedem pe terenul de fotbal).

Dinamo deschide scorul, destul de previzbil după jocul încâlcit la mijlocul terenului, pasele slabe trimise la adversari culminate cu gafa lui Vlad o pun pe Fcsb în postura de a fi condusă încă din minutul 20. A doua repriza începe optimist după ce Dică schimbă tactica și îi aruncă în joc pe Denis Man și Costică Budescu , dar Mess…pardon Vlad gafează din nou la un șut nu foarte puternic al lui Torje care îi scapă pe lângă picior. O minge de altfel parabilă chiar și de vecina mea de deasupra. Resemnarea apăruse, jocul nu avea niciun orizont dar bâlbele din apărarea dinamovistă i-au ușurat treaba lui Budescu care își arată o dată în plus clasa și centrează cu exterioul spre Man care înscrie cu capul simplu, scăpat din marcaj. Ultima fază, Teixeira egalează, urlete de bucurie, Fscb întoarce spectaculos rezultatul iar fanii exultă spre agonia lui Torje și Nistor care deja sărbătoreau victoria cu galeria.Țeapă!”

Prezent fiind pe stadion, cel mai tare m-a amuzat replica unui fan care se întreba retoric la scorul de 2-0:

Cum dracu să îi batem cu așa jucători praf?

Adevărul e că nu determinarea a lipsit jucătorilor lui Dinamo ca să obtină victoria asiguratoare de play-off, ci o bancă de rezerve cât de cât acceptabilă. Echipele mari au mereu rezerve care intră și își fac treaba cu brio, uneori întorc soarta unui meci și nu se vede o diferență valorică așa mare între ei și titularii obișnuiți.

Ei, la Dinamo dacă primul 11 mai e cum mai e, rezervele sunt catastrofe ambulante. E un băiat acolo, Hanca Sergiu, pe care lumea a început să îl înjure instantaneu cu apariția lui pe teren când nu cred că i s-a spus că face parte din echipa Dinamo, așa că i-a ajutat pe adversari să facă remontada în 2 timpi și 3 miscări prin miserupismul lui și lipsa de reacție la incursiunile lui Budescu care i-au dereglat echilibrul universal. Ba mai mult, după golul egalizator l-a luat la fugă pe arbitrul Avram( n-am înteleș de ce dar în fine).

N-ai cum să obții victoria când echipa ta stă în câțiva oameni de bază pe care îi scoți( pentru că erau obosiți, antrenorii mereu găsesc un motiv sau ceva) și echipa se duce de râpă. Nu mi s-a întamplât să fiu martor la o idee de joc mai contraproductivă decât inovația antrenorului Miriuță care crede că poate apăra un rezultat cu 2 atancanți pe teren..

Una peste alta, un meci care și-a respectat blazonul de derby. Oricum alt derby nu mai avem, așa că ar face bine jucătorii, patronii, antrenorii și suporterii părților implicate să nu lase fotbalul să moară în România, întrucât inima lui mai pulsează din an în paște la unicul derby.

Un gând despre „Messi al portarilor și schimbările eșuate.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: