Vinovatul de serviciu

descărcare
foto: Bistriteanul.ro

România pare a fi acea victimă care este agresată pe stradă, dar niciun trecător nu se oprește să îi acorde o mână de ajutor. Victima este displăcută de toată lumea,deci nu merită efortul să încerci să o salvezi. Sau acea clădire cuprinsă de flăcări cu care se luptă puțini pompieri, care în curând s-ar putea face scrum. E greu de spus ce costuri implică să o lași să se prăbușească și să o proiectezi după pe alte coordonate sau să salvezi ce mai este de salvat, partea neatinsă de flăcări.

Pe cine să dăm vina pentru toate neajunsurile societății? Pe România..dispersarea responsabilității individuale merită o umbrelă care să cuprindă șuvoiele de nemulțumiri ale oamenilor pe care oricine le aude zilnic. Vina pentru cum s-a ajuns aici este a tuturor, deci a nimănui.

Cam aproape în toata istoria sa, România a trăit în umbra marilor puteri,a depins de altii,s-a căciulit în fața altora și nu a fost niciodată capabilă să își ia destinul în propriile mâini și să facă pasul cel mare în lume. Cum de oamenii au acceptat mereu să nu li se ceara părerea și să decida alții așa ziși împuterniciți pentru ei? I-a întrebat cineva pe români dacă doresc instaurarea comunismului? Da, dar alegerile acelea au fost fraudate masiv, deci a fost impus cu forța,comunismul nu a fost dorit niciodată cu adevărat. I-a întrebat cineva daca vor să fie umiliți stând câte 5 ore la coadă să ia o paine? A catadicsit cineva să îi intrebe dacă îl vor pe rege inapoi? Răspuns corect:nu,nu și iarăsi nu.Trece istoria pe lângă noi și preferăm să nu acționăm în niciun fel, poate merge bine totuși.

Când conștiința individuală se va trezi din somnul cel de moarte la românul de rând și nu vom mai accepta ca cineva să își ia țara pe persoană fizică și nu vom mai lăsa istoria să treacă pe lângă noi fără să intervenim când trenul deraiază de la traiectoria corectă( cine mai știe care e aceea) , când flacăra orgoliului va răbufni prin dorința de a răzbuna toate nedreptățile îndurate , atunci vom deveni dintr-un popor oarecare o adevarată națiune cu spiritul civic înfipt adânc la temelia societății viitoare, ce poate renaște chiar si de la o idee ce coagulează mulțimea de oameni care ar face orice să distrugă actuala stare de fapt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: