Va apune soarele și pe strada noastră

79038102
Sursa: gettyimages

Nostalgia salvează România, cel puțin în aparență. Când e vorba de ce mai reprezentăm noi pe mapamond într-un domeniu sau altul, răspunsul începe de obicei cam așa ” Păi cum, nu știi ce am făcut noi la Mondiale în 94 sau cum am inventat noi insulina și stiloul în secolul trecut? ok, poate știu asta sau nu, dar avem ceva și în prezent? și dacă răspunsul evident e nu, de ce nu ne canalizăm energia că să ieșim din mediocritatea cronică în care ne-am afundat de când au apus ultimele stele de pe cerul realizărilor?

De exemplu, în caz că nu știați, deși mă îndoiesc, anul ăsta are loc Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, pe care jucătorii naționalei noastre îl vor vedea la televizor alături de noi, cu berea în mână eventual.

După atâtea insuccese în ultimii ani în care doar Insulele Feroe și Albania nu ne-au bătut, de fapt Albania chiar ne-a bătut la Euro, fotbalul din România băltește într-o criză de performanță și de management. Plecaseră ”hoții aia” de Sandu și Mitică de la casa fotbalului și venise pe cai mari Dl Burleanu, tânăra speranță corporatistă a generației noi care iacată preluase pâinea și cuțitul de la vechea gardă, pe cât de coruptă( pe larg vorbesc parchetele despre asta, Mitică fiind condamnat în primă instanță la 7 ani de facultate), pe atât de incompentă.

După ce și Burleanu a decepționat iubitorii fotbalului cu lipsa lui de eficiență, cu faptul că n-a putut să facă mai nimic din ce promisese, că fotbalul din România merge către nicăieri, fără nicio direcție instituțională, cu o federație bine finanțată de stat și cluburi dar condusă de o clică asumată de Burleanu pe persoană fizică, în care a inventat funcții pentru apropiații lui, îmi trece prin minte următoarea întrebare. Cum ieșim din mocirla asta?

În decursul mandatului, am observat la televizor mulți critici ai actualului președinte al Federație Române de Fotbal foarte vocali, chiar amenințându-l cu judecata cum a făcut Ion Crăciunescu, care îi demontau pas cu pas ideile și minciunile populiste. Acum alegerile FRF bat la ușa, mă uit pe scenă și nu văd pe nimeni cu un plan coerent, care să se facă vizibil și să încerce să-și asume frâiele unei entități așa de importante cum este FRF, care trebuie să resusciteze fotbalul românesc aflat la terapie intensivă de ceva vreme.

Îl vedeam pe Domnul Burleanu într-o emisiune la Raud Naum cum dădea din colț în colț ca să răspundă la niște întrebări punctuale dar de bun simț , în care folosea limbajul lui ambiguu cu care de fapt vorbea fără să spună nimic. Ori în fața unui om care a dezamagit profund, nimeni din toată familia fotbalului nu este în stare să ofere o alternativă? Pe toți din vechea generație de aur care îl făceau praf și pulbere pe la talk-show-uri nu i-am mai văzut să vină în fața lumii, să prezinte o echipă, un proiect, o inițiativă, nimic… A fost iată doar un exercițiu de bălăcăreală publică și orgoliu.

Aflarăm răspunsul la întrebarea!”cum ieșim de aici ?”eu zic că nu, dar ce mai contează viitorul și planurile pe termen lung, știti noi am avut cândva în vremuri îndepărtate o echipa de top și o generație de aur….și cu ei am rămas se pare.Eu unul am crezut cu entuziasm prostesc în fiecare așa zis nou început și fără să îmi dau seama, fiecare început ratat din nou și din nou ne-a apropiat din ce în ce mai mult spre falimentul ideologic al gândirii noastre ce are în centru ideea : om vedea ce facem , până una alta, rămânem cu amintirile ca plan de abordare a viitorului cel sumbru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: