Roller coaster-ul din Melbourne

MCZoPTU5NiZoYXNoPTg5YWFmZTMwYzVhZTNlMjNkNTE5ZDM4NDYxZGFmMDQw.thumb
foto: digi sport

Și iată că s-a încăpățânat și a ajuns din nou într-o finală de mare slam, a 3-a din cariera ei, mare greșeală! După meci, indiferent de cum s-ar fi terminat, mă așteptam la o cascadă de comentarii pe rețelele de socializare.

Meciul în sine a fost spectaculos, dinamic, cu răsturnari de scor, cu puncte parcă desprinse din meciurile demonstrative, cu raliuri lungi și extenuante, un roller coaster veritabil, ar spune orice privitor de tenis.

Deși venea după un turneu obositor , în care cred că a stat pe teren vreo 3-4 ore la aproape fiecare meci, ajungând chiar la 15-13 în setul decisiv, cum nu prea vezi la fete, în finala a arătat un tonus bun, a luptat crâncen pentru fiecare minge și nu dat vreo clipita senzația că se va lasă dobârată de oboseală, de jocul predominant defensiv al adversarei, de vremea toridă de afară, nici măcar de proprii ei nervi. A luptat dârz până la capăt, în ciuda tuturor obstacolelor, și iată că a pierdut la capătul a aproape 3 ore de joc.

Văd mingea de meci, Wozniacki se prăbusește înlăcrimată de emoția victoriei, deschid Facebook-ul… deja apărusera primele comentarii : Văd prima reacție :

N-ai mentalitate de campioană, mai bine te lași, nu o să câștigi niciodată un grand slam!

mai departe hate hate și cu cât dau mai mult scroll mesajele erau din ce în ce mai acide.

Arunc telefonul pe pat și mă gândesc că ….greu e dom’le să fii tenismen(ă).

Trebuie să ai o energie lăuntrică inepuizabilă să o poți lua de la capăt mereu, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, deși știi că ți-ai lăsat bălți de transpirație pe terenurile de la Melbourne și tot nu ai luat cupa aia mare acasă. Ei bine mesajul acesta pe care l-am lăsat mai sus, exemplifică perfect cum reușim noi să consolăm o sportivă după o înfrângere așa de amară.(Dăm cu ea de pământ, a naibii machedoancă!)

Dar stai, nu era același tip care acum 2 zile spunea, ”bravo fatăăă uite că mai e cineva care să poarte tricolorul pe cele mai înalte culmi ale gloriei, #team halep no.1?” meh, poate mi s-a părut. E greu de explicat cum treci așa de brusc de la o stare la alta, de la exaltare la împroșcat cu noroi, dar știu că dacă Simona va avea nevoie de ajutor să nu se uite niciodată la fanii mei, cei din gașca „halep pierde huoooo halep” cum zicea DOC, că nu va găsi remediul pentru depresia prin care probabil trece.

Să se uite în oglindă la ea însăși, să vadă că are tot ce îi trebuie ca să câștige următorul grand slam, că deși jocul ei e perfectibil și că uneori psihicul îi cedează, a atins un nivel de maturitate greu de închipuit chiar și pentru marii ei contestatari.Ca să nu mai dau alte sfaturi , nu-i urez decât atât, să uite de hatereală și să se uite în calendar, nu de alta dar vine Rolland Garrosul!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: